Hoe ziet een beweegplan er uit?

Een beweegplan is iets heel persoonlijks. Wat werkt voor de ene, doet dat niet altijd voor de andere. De deelnemer dient de coach daarom te vertellen waar hij/zich zich goed bij voelt. Samen maken ze dan een plan op om makkelijk meer te bewegen.

Beweeg zonder nadenken tijdens dagelijkse activiteiten: neem de trap, fiets naar het werk en wandel naar de bakker. Of zet de stap naar de sport en ga joggen, zwemmen of fitnessen. Het beweegplan is de deelnemer op het lijf geschreven, want hij/zij kiest wat er in komt. Het plan geeft de deelnemer zin om te bewegen. Zo wordt het langer vol gehouden.

Sport de deelnemer graag in zijn eentje? De coach vindt voor hem de leukste manieren om actiever en gezonder te leven. Denk aan een stappenteller die elke stap registreert en zo motiveert.

Beweegt de deelnemer liever in groep? Dan kan er met de buren of vrienden afgesproken worden om samen te wandelen, mee te doen aan een fietszoektocht of samen te tuinieren. Mag het iets meer zijn? Dan heeft de coach ook leuke sportclubs, verenigingen en buurtinitiatieven in petto. Van een spelletje petanque tot lessen Afrikaanse dans. Overdag, ís avonds of in het weekend. Er is een geknipte sport voor iedereen. Een die de deelnemer ook snel nieuwe mensen leert kennen.

Als de deelnemer dat wilt, helpt de coach hem ook bij de eerste afspraken met de club, zoals over lidgeld en eventuele wedstrijden. De coaches maken het de deelnemer dus zo gemakkelijk mogelijk. Dan is de eerste stap naar bewegen nog sneller gezet!

top