Wat is Bewegen Op Verwijzing?

Dankzij het project Bewegen op Verwijzing kunnen huisartsen binnenkort patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar een coach.

Doel van het project? De zittende Vlaming aan het bewegen krijgen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen. In overleg met de BOV-coach krijgt de patiënt een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

Bewegen op Verwijzing vertrekt vanuit een lokaal intersectoraal netwerk waarin lokale en regionale partners uit verschillende sectoren vertegenwoordigd zijn: stad Aalst, gemeente Erpe-Mere, Huisartsenkring Aalst, Lokaal Multidisciplinair Netwerk Aalst, Logo Dender, Wijkgezondheidscentrum Daenshuis, Kinekring Land Van Aalst, Apothekersvereniging Land Van Aalst, ...

Doelgroep?
- Patiënten die de beweegnorm niet halen (minstens 30 minuten per dag matig intensief bewegen)
- Patiënten die dagelijks urenlang onderbroken zitten.

Extra aandacht voor: kansengroepen en patiënten met bepaalde pathologieën zoals overgewicht, hoge bloeddruk, ...


Heb je een patiënt met (pre)diabetes die onder begeleiding meer zou moeten (leren) bewegen, dan kun je de patiënt doorverwijzen naar een KineCoach diabetes. Meer informatie: www.diabetesinbeweging.be.

top